Atelier Hairsalon

arquivistes_ateliers_12
arquivistes_ateliers_15
arquivistes_ateliers_10
arquivistes_ateliers_11
arquivistes_ateliers_07
arquivistes_ateliers_13
arquivistes_ateliers_05
arquivistes_ateliers_08
arquivistes_ateliers_06
arquivistes_ateliers_09
Estado actual
Final obra
arquivistes_ateliers_02
arquivistes_ateliers_04

Hairsalon

Barcelona 2015

C. Pau Clarís 181, Barcelona

Fotografía:

Arquivistes

This was our very fist project. We got a fun job, to design a hair salon. The commercial premise, used to be a bank office and it was a diaphanous space with a double plasterboard.

The project organizes the space in three main areas, the styling boudoirs, the color seats and shampoo chairs. Following the client instructions, theses three areas are located from public to private, allowing pedestrians to see the styling action and protecting the shampoo time from the views.

The styling is organized by a continuous pine counter and single mirrors divided by a built-in shelves. Above of each chair, we placed a pendant lamp, to light the illuminate the working area. All the project plays with voids in the walls, since we found these double layered walls. We designed a void or window to define each use: showcase, styling boudoirs, color seats and waiting area. 

The materials are naturals and pure and dominated by the pine wood. Finally, we add some plants in the design in order to enhance the freshly feeling.