Apartment in Sant Cugat

Granollers_A_©MarianaCastel_4
Granollers_A_©MarianaCastel_5
Granollers_A_©MarianaCastel_3
Granollers_A_©MarianaCastel_2
Granollers_A_©MarianaCastel_1
Granollers_A_©MarianaCastel_6
Granollers_A_©MarianaCastel_7
Granollers_A_©MarianaCastel_8
Granollers_A_©MarianaCastel_15
Granollers_A_©MarianaCastel_11
Granollers_A_©MarianaCastel_9
Granollers_A_©MarianaCastel_18
Granollers_A_©MarianaCastel_20
Granollers_A_©MarianaCastel_21
Granollers_A_©MarianaCastel_22
Granollers_A_©MarianaCastel_23
Granollers_A_©MarianaCastel_24
Granollers_A_©MarianaCastel_28
Granollers_A_©MarianaCastel_29
Planol final
Estat actual

Apartment renovation

Sant Cugat del Vallès 2019

Photography:

Mariana Castel

The client wanted a partial renovation of this apartment in Sant Cugat del Vallès, in the outskirts of Barcelona. The architectural works focuses on the common area of the house, opening the kitchen to the dining room and the living room.

All the layout is generated by two closed boxes. We choose to build a “central box” with all the necessary elements for the kitchen, dining and living area. This box articulates the spaces around it and resizes the measurements of these three main spaces. The box contains several elements: storage for the kitchen and the dining room, wardrobe for the entrance, and work-breakfast table for the kitchen and the living room.

The second box, contains a powder room and the kitchen high cupboards, all covered with a lacquered wood in a light grey. This box, also hides a sliding door to close up the kitchen.

We used comfortable materials, like lacquered wood in different colors or warm oak wood in the floor.