Blesa Apartment

arquivistes_blesa_01
arquivistes_blesa_06
arquivistes_blesa_04
arquivistes_blesa_03
arquivistes_blesa_02
arquivistes_blesa_05
arquivistes_blesa_09
arquivistes_blesa_08
arquivistes_blesa_07
arquivistes_blesa_14
arquivistes_blesa_10
arquivistes_blesa_11
arquivistes_blesa_15
arquivistes_blesa_13
arquivistes_blesa_12
arquivistes_blesa_16
arquivistes_blesa_17

Apartment renovation

Barcelona 2017

Project by Sol-State in collaboration to Arquivistes

Photography:

Arne Grugel

The client, a young couple with a child, asked us to renovate this apartment in Poble Sec neighborhood, Barcelona. We were asked to work within a tight budget, so we decided to keep a lot of the original features of the apartment like the mosaic floors and the doors.

The apartment has a fabulous and sunny façade with a surrounding balcony. This long façade gives natural light to all the rooms.

The project divides the spaces in two bedrooms, a bathroom and an open-plan living and kitchen. The layout is a response to this long façade, grouping the bedrooms and the entrance on one half and the living area to the other.

The original flooring is a suggestive mix of old “hydraulic tiles” with different colors and designs, and links the different rooms of the apartment, like a huge and continuous rug.

When demolishing the false ceiling, we discover an outstanding structural slab on top of us. A typical Catalan vault ceiling, but in a radial fan-shape. This fantastic ceiling and the original details, has as a result, a 100% Barcelonan home.

© 2020 by  Arquivistes Estudi. Barcelona

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon