Can Borrell

Can Borrell Arquivistes 01
Can Borrell Arquivistes 02
Can Borrell Arquivistes 03
Can Borrell Arquivistes 04
Can Borrell Arquivistes 05
Can Borrell Arquivistes 06
Can Borrell Arquivistes 07
Can Borrell Arquivistes 08
Can Borrell Arquivistes 09
Can Borrell Arquivistes 10
Can Borrell Arquivistes 11
Can Borrell Arquivistes 12
Can Borrell Arquivistes 13
Can Borrell Arquivistes 14
Can Borrell Arquivistes 15
Can Borrell Arquivistes 16
Can Borrell Arquivistes 17
Can Borrell Arquivistes 18
Can Borrell Arquivistes 19
Can Borrell Arquivistes 20
Can Borrell Arquivistes 21
Can Borrell Arquivistes 22
Can Borrell Arquivistes 23
Can Borrell Arquivistes 24
Can Borrell Arquivistes 25
Can Borrell Arquivistes 26
Can Borrell Arquivistes 27
Can Borrell Arquivistes 28
Can Borrell Arquivistes 29
Can Borrell Arquivistes 30
Can Borrell Arquivistes 31
Can Borrell Arquivistes 32
Can Borrell Arquivistes 33
Can Borrell Arquivistes 34
Can Borrell Arquivistes 35
Can Borrell Arquivistes 36
Can Borrell Arquivistes 37
Can Borrell Arquivistes 38
Can Borrell Arquivistes 39

Integral refurbishment

La Roca del Vallès 2017

Photography:

Mariana Castel

This is a very beautiful project we did for two brothers in an XVI century building in La Roca del Vallès. The original building, used to be symmetric, like all the Catalan “masies”, formed by three naves. Currently, only two of the naves remain, and the building was in ruins. Although the suffered mistreatment, the building is heritage listed, and we wanted to make a respectful intervention.

The project gets rid of all the interior partitions and keeps the structural walls and the stone arches and lintels. We had to rebuild all the floor slabs as well as the roof, and we choose the original construction system, wooden beams. The new walls are minimum, in order to maintain the original naves clean. 

The bearing walls, were a mix of materials, formed by rammed earth, stones and brick. We discovered new details almost every week, and we were able to integrate them in the design. Every room in the house has a smooth and white wall, but with a cutout detail. The materials of the project are also respectful and traditional, like ceramics, steel and wood. The result is an enlightened and cozy country home.

Work's pictures:

arquivistes_canborrell_13
DSCN4261
arquivistes_canborrell_28
arquivistes_canborrell_29
arquivistes_rehabilitar_00
arquivistes_canborrell_27
DSCN4254
DSCN4269
arquivistes_canborrell_30
DSCN5098
DSCN5127
DSCN5137
DSCN5174
DSCN6098
DSCN6107
DSCN5036
DSCN6427
DSCN6704
IMG_8503
IMG_8548
IMG_8558
IMG_8553

© 2020 by  Arquivistes Estudi. Barcelona

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon