De Dalt House

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
17
19
20
20
21
22
23
24
25
26

House renovation

La Roca del Vallès, 2020

The assignment was to renovate a part of a family house in La Roca del Vallès. The building is a 1970’s single family town-house in an old town street of the village. The project includes the renovation of the entrance and the first floor only. In the original state, this first floor is completely divided whit thin and think walls, getting an old-fashioned layout. We propose to demolish all the interior walls to open up the layout, connecting the living room with the eat-in kitchen. The result is a connection between the front and back façade, bringing all the possible light to the interior. A lot of the original elements have been kept, like the wooden doors, the kitchen cabinets or the stair railing.

With these partial actions, we have delivered a really shiny and comfortable home, with a stunning “before and after”.  

Project by Arquivistes

Photography:

Marianna Castel