top of page

Apartment in Sant Cugat

IMG_2704_5_6_7_8_9
IMG_2698_699_700_701_702_703
IMG_2692_3_4_5_6_7
IMG_2674_5_6_7_8_9
IMG_2716_17_18_19_20_21
IMG_2605_6_7
IMG_2611_2_3
IMG_2614_5_6
IMG_2653_4_5_6_7_8
IMG_2647_48_49_50_51_52
IMG_2665_6_7
IMG_2635_36_37_38_39_40
IMG_2641_2_3_4_5_6
IMG_2752_3_4

Apartment renovation

Sant Cugat del Vallès 2019

Photography:

Mariana Castel

The client wanted a partial renovation of this apartment in Sant Cugat del Vallès, in the outskirts of Barcelona. The architectural works focuses on the common area of the house, opening the kitchen to the dining room and the living room.

All the layout is generated by two closed boxes. We choose to build a “central box” with all the necessary elements for the kitchen, dining and living area. This box articulates the spaces around it and resizes the measurements of these three main spaces. The box contains several elements: storage for the kitchen and the dining room, wardrobe for the entrance, and work-breakfast table for the kitchen and the living room.

The second box, contains a powder room and the kitchen high cupboards, all covered with a lacquered wood in a light grey. This box, also hides a sliding door to close up the kitchen.

We used comfortable materials, like lacquered wood in different colors or warm oak wood in the floor.  

bottom of page