Apartment in Sant Cugat

Arquivistes_Santcugat1
Arquivistes_Santcugat2
Arquivistes_Santcugat3
Arquivistes_Santcugat4
Arquivistes_Santcugat5
Arquivistes_Santcugat6
Arquivistes_Santcugat7
Arquivistes_Santcugat8
Arquivistes_Santcugat9
Arquivistes_Santcugat10
Arquivistes_Santcugat11
Arquivistes_Santcugat12
Arquivistes_Santcugat13
Arquivistes_Santcugat14
Arquivistes_Santcugat15
Arquivistes_Santcugat16
Arquivistes_Santcugat17
Arquivistes_Santcugat18
Arquivistes_Santcugat19
Planta EA
Planta R

Apartment renovation

Sant Cugat del Vallès 2019

Photography:

Mariana Castel

The client wanted a partial renovation of this apartment in Sant Cugat del Vallès, in the outskirts of Barcelona. The architectural works focuses on the common area of the house, opening the kitchen to the dining room and the living room.

All the layout is generated by two closed boxes. We choose to build a “central box” with all the necessary elements for the kitchen, dining and living area. This box articulates the spaces around it and resizes the measurements of these three main spaces. The box contains several elements: storage for the kitchen and the dining room, wardrobe for the entrance, and work-breakfast table for the kitchen and the living room.

The second box, contains a powder room and the kitchen high cupboards, all covered with a lacquered wood in a light grey. This box, also hides a sliding door to close up the kitchen.

We used comfortable materials, like lacquered wood in different colors or warm oak wood in the floor.